Dit zijn de mooiste tuinen in Normandië

Tuinen en parken in Normandië

Zeg je Normandië, dan zeg je tuinen. Normandië is het land van de tuinen. Dankzij het gevarieerde microklimaat en de zeer vruchtbare grond groeien en bloeien hier de mooiste bloemen, planten, struiken en bomen. Maar wat zijn nu de mooiste tuinen van Normandië? De beroemdste tuin in Normandië is met stip de tuin van Monet in Giverny. Bekijk hier ons complete overzicht.

Parken en tuinen in de Calvados

Naturospace in Honfleur, de tuinen van het Château de Canon, het Château de Brécy, of Vendeuvre.

Parken en tuinen in de Eure

De tuinen van het Château de Vascoeuil, het park van het Château d’Acquigny, de tuinen van Claude Monet in Giverny, het Domaine d’Harcourt, het park van het Château de Fontaine-la-Soret.

Parken en tuinen in Manche

Het park van het Château de Nacqueville, de tuinen van Tatihou, die van Maubrairie (tuin van Stéphane Marie), de botanische tuin van Vauville, het park van het Présbytère d’Etienville.

Parken en tuinen in de Orne

De tuinen van de Prieuré Saint-Michel, de tuinen van de Mansonière in Saint-Céneri-le-Gérei, de tuinen van de Ferme Ornée in Carrouges, de binnentuin in de open lucht.

Parken en tuinen in Seine-Maritime

De Jardins Suspendus (Hangende tuinen) van Le Havre, de tuinen van de abdij van Saint-Georges de Boscherville, het Bois des Moutiers, het Parc de Clères, de Jardin Plume, de moestuin van Miromesnil, de beeldentuin van Bois-Guilbert.

Over Redactie Normandie.nl

Dit bericht is gepubliceerd door de redactie van Normandie.nl. Heb je vragen of opmerkingen of wil je adverteren bij ons? Neem dan contact op.