Etretat Normandie
Etretat Normandie

Het weer en klimaat in Normandië

Het beste weer in Normandië

Het weer in Normandië lijkt op dat van ons in Nederland en er valt op alle maanden van het jaar regen. De gemiddelde jaartemperatuur voor Normandië komt uit op 15°C en er valt in een jaar tijd gemiddeld 1000 mm regen. In de zomer is het in Normandië gemiddeld 21°C.

Wat is het klimaat van Normandië?

Normandië ligt aan de westkust van Frankrijk en heeft een zeeklimaat, ook wel een maritiem klimaat, oceanisch klimaat of regenklimaat genoemd. Het klimaat van Normandië wordt dus sterk beïnvloed door de nabijheid van de zee en vooral oceaan. Het zeeklimaat karakteriseert zich doordat de droogste maand van het jaar een gemiddelde maandelijkse neerslag heeft van ten minste 30 mm en de neerslag ongeveer verspreid valt over het hele jaar.

Wat is de gemiddelde temperatuur in Normandië?

Vanwege de nabijheid van de Atlantische Oceaan blijven de temperaturen in Normandië mild. In de winter liggen de gemiddelde minimumtemperaturen over het algemeen boven nul, terwijl in de zomer de gemiddelde maximumtemperaturen iets hoger zijn dan 20°C. In de winter is er een voortschrijdend gemiddelde van 20 dagen, langs de kust, en 60 dagen, in het binnenland van de regio, met temperaturen onder het vriespunt.

Temperatuur van de zee bij Normandië?

De temperatuur van de zee in Normandië varieert tussen de 17°C in de maanden augustus en september en 8°C in de maanden februari en maart.

Hoe lang schijnt de zon in Normandië?

In Normandië schijnt de zon gemiddeld 1550 uur per jaar. De meeste zon schijnt in de maanden mei t/m augustus. Het kan in Normandië wel waaien, vooral noorden- en westenwind, waardoor het kouder kan aanvoelen.

De hoeveelheid neerslag in Normandië?

De regenachtige maanden zijn die van de herfst, terwijl de warmste die van de zomer zijn. De gemiddelde hoeveelheid jaarlijkse neerslag die in de regio Normandië valt, varieert normaal tussen de 650 mm en 1.200 mm, met de hoogste waarden nabij de kust en lager landinwaarts.

Wat voor weer is het in de maanden juni, juli en augustus in Normandië?

De gemiddelde temperatuur in de maanden juni, juli en augustus in Normandië ligt rond de 20°C en 22°C.

Meerdaagse weersverwachting Normandië?

Voor de 14-daagse weersverwachting van Normandië verwijzen we je door naar Weeronline.nl. Voor de Franstalige weersverwachting verwijzen we je door naar Méteo France. De weersverwachting van Méteo France is vrij accuraat.

Lees ook deze Normandië artikelen:

Over Redactie Normandie.nl

Dit bericht is gepubliceerd door de redactie van Normandie.nl. Heb je vragen of opmerkingen of wil je adverteren bij ons? Neem dan contact op.