Musea in Normandië

Op zoek naar een museum in de Franse regio Normandië of meer informatie over een specifiek museum? Bekijk hier de lijst van alle musea in Normandië.

Airborne Museum

Het Airborne Museum in Sainte-Mère-Église is een oorlogsmuseum in Normandië geheel gewijd aan de nagedachtenis van parachutisten en WO2.

Meer info »

MuMa Le Havre

Het Musée d'art moderne André Malraux in Le Havre heeft een van de meest uitgebreide collecties impressionistische schilderijen van het land.

Meer info »

Ecomusée – Moulin Amour

Ecomusée - Moulin Amour is een museum in Saint-Ouen-de-Pontcheuil gelegen in het hart van Normandië. Het museum is vernoemd naar de laatste molenaar, het is de enige overgebleven molen van de 17 werkende watermolens in de Oison-vallei.

Meer info »

Manoir du Tourp

Manoir du Tourp in La Hague is een oude herenboerderij uit de 16e eeuw met een mooie binnenplaats. Bezoek de herenboerderij en zijn omgeving.

Meer info »

Ferme Cidricole de l’Hermitière

Ferme Cidricole de l'Hermitière in Saint-Jean-des-Champs is een ciderboerderij, vlakbij de Mont Saint-Michel. Leer alles over de productie van cider, calvados ciderazijn en appelsap.

Meer info »

Paléospace l’Odyssée

Paléospace l’Odyssée is een leuk museum in het dorp Villers-Sur-Mer. Naast een jurassisch gedeelte en exposities over paleontologie heeft dit museum ook een planetarium.

Meer info »