Etretat Normandie
Etretat Normandie

Étretat, fraai gelegen dorp in Normandië

Wat te doen in Étretat?

Étretat is een historisch dorp in het departement Seine-Maritime in het noorden van Normandië. Ontdek de prachtige witte kliffen en kiezelstranden van de Côte d’Albâtre, het adembenemende uitzicht en ervaar de prachtige Franse kustlijn! Étretat de perfecte stopplaats voor diegenen die onderweg zijn naar Bretagne en verder.

De kliffen van Étretat

Het kustlandschap en de kliffen hebben tal van schilders geïnspireerd, waaronder Camille Corot, Eugène Boudin, Gustave Courbet en zelfs Claude Monet. Den must-see plek voor iedereen die een wandeling langs de kliffen plant, is de sierlijke Kapel Notre-Dame-de-la-Garde. Het kerkje, genesteld op de top van Falaise d’Amont in Étretat, ligt op een korte maar steile wandeling van het dorp en overziet de kustlijn die beroemd is vastgelegd door Monet.

Waar te overnachten in de buurt van Étretat?

Van kamperen in de natuur, een charme hotel midden in het dorp tot bijzondere overnachtingsplekken. Er zijn mogelijkheden genoeg voor een onvergetelijke vakantie in de buurt van Étretat.

Veelgestelde vragen over Étretat

Waar ligt Étretat?

Étretat ligt in het departement Seine-Maritime in het noorden van Normandië aan de Côte d’Albâtre.

Over Redactie Normandie.nl

Dit bericht is gepubliceerd door de redactie van Normandie.nl. Heb je vragen of opmerkingen of wil je adverteren bij ons? Neem dan contact op.